Kuusiniemi toisen kilpailun viidestoista Mostissa

Saksan ADAC TCR-sarjan kauden toinen kilpailuviikonloppu on ajettu Mostin radalla Tsekeissä. Positione Motosportin Jussi Kuusiniemi lähti viikonloppuun sarjan 15. paikalta kolmentoista pisteen turvin. Kuusiniemi onnistuikin tänä viikonloppu aika-ajossa huomattavasti paremmin kuin avausosakilpailussa. Nuorukainen oli ensimmäisen aika-ajon kahdeksas, mistä kaksitoista parasta pääsi toiseen aika-ajoon. Tässä Positione Motorsportin kuljettaja ei onnistunut enään parhaalla mahdollisella tavalla ja oli aika-ajossa kahdestoista.

Ensimmäisessä kilpailussa, mikä ajettiin lauantaina aamupäivällä Kuusiniemi onnistui startissa pitämään sijoituksensa ja nousi kilpailun edetessä jo kymmenenneksi. Viimeiset viisi kierrosta sijoituksista kymmenen parhaan joukkoon taisteltiin tiukasti ja nuorukainen joutui antamaan muutaman sijoituksen periksi. Lopulta hän oli kilpailun kolmastoista kahden sadasosasekunnin erolla edellä olevaan.

Toisessa kilpailussa, mikä ajettiin sunnuntaina aamupäivällä Kuusiniemi epäonnistui lähdössä ja menetti useita sijoituksia. Ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli tippunut jo sijalle 20. Hän teki kuitenkin hyvää nousua ja ehti nousta jo kolmanneksitoista, kunnes ensimmäisen kurvin jarrutus meni kertaalleen pitkäksi sekä radan puolessa välissä mutkan ulostulo meni hieman leveäksi. Maalissa Kuusiniemi oli sijalla 15.

– Tämä oli Jussille toinen viikonloppu TCR-sarjassa ja kehitystä tulee koko ajan. Aika-ajo oli jo paljon parempi ja vauhti oli hyvää koko viikonlopun. Muutamat virheet tiukassa kilpailussa maksoivat vain nopeasti sijoituksia. Jussi jatkaa tiukassa sarjassa nyt kuudentenatoista, Positione Motorsportin Harri Salminen summasi viikonlopun.

Muista suomalaisista Niko Kankkunen oli kahdeksas ja Antti Buri 25. Saksan ADAC TCR-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kesäkuun 8.-10. Itävallassa Red Bull Ringillä.